Laman

Sunday, January 23, 2011

my new post....

Sdah 4 minggu aku jadi student balik..

Banyak benda yg bermain di pikiran...

Dengan coarse lah, lecturer x masok lah, assignment lah, presentation kejadah sumenyer...

Tp itulah adat student, kalau x mrasa benda tu semua, tak layaklah kita digelar, “ExpERIENCEd gRaDuates”
Gitu kan..

Lately, UPU (unit pengambilan uni versiti) IPTA application was opened on January 10th, for ex assasian students last year to re-apply for the next intake....

Unfortunately, certain universities loosen the requirements for Law degree...Now , they  permitted band 3 MUet students to that particular dgree, which previously restricted  for only band 4 students...

Since my mother knows that, she ask me to think carefully, either proceed with Admin, or apply for Law...
My father also gives the same advice...

I do ask my friends about it, some say proceed with BAS, and some other more said, just apply the Law degree...Nothing to lose der...

But, for me, cukuplah...

Penat...
Aku rasa, rezeki aku bukan di sana, tapi disini...
Jangan nnt yg dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran...
Kalau dah tercicir, lagi la payah kan.....

So, i think that this is my way, in UiTM, pursuing my Administrative Science, and i want to do all my best for this course...

then adalah manusia tu ask me, “sabre, ko tak nak amik muet lagi ke???”

rasa macam nak tembak orang tu je ngan senapang gajah...tanya lagi..
confirm la taknak..
penat tau dak...


kalau pon nak amek lagi, just for the FUN OF IT!

Tp kalau nak di kirakan, kitorang yg band 3 nie lagi hebat, Band 3 x 3 times  = Band 9..
Lagi dasat dari bebudak band 4 gitu..even yang band 6...


melawak je nah..jgn kecik ati...

Muahahahahaaa!!!

tu je kot nukilanku minggu nie...
jumpa lagi!


-Adios amigios-

Sabry Jabar Today...
Sunday, January 23, 2011..






No comments: